Svet-Stranek.cz
NEWSHARKS

VZNIK, HISTORIE KAPELY A JEDNOTLIVÝCH MUZIKANTŮ:NEWSHARKS ROCK: newsharks.stranky1.cz

VZNIK, HISTORIE KAPELY A JEDNOTLIVÝCH MUZIKANTŮ

Vznik kapely se datuje zhruba na listopad 2013. Hilar Mourek (bývalý baskytarista) zatelefonoval  mě, Miroslavu Hruškovi (bubeník), že se dohodli s Jaromírem Jandou (kytarista) a Miroslavem Fuksou (klávesy a kapelník), na vzniku rockové kapely, jestli bych do toho šel. Neváhal jsem, protože jsem s nimi kdysi hrával a bylo to super. Název kapely vymyslel Hilar Mourek (Old Sharks)
Začalo se zkoušet v lednu 2014 a netrvalo dlouho, první vystoupení bylo v srpnu 2014 na Liaporu v Doubí. Kapela byla díky širokému repertoáru přijata veřejností velmi dobře. Takže jsme fungovali bez problémů až do října 2016, kdy odešel baskytarista Hilar Mourek. Takto bylo nutné sehnat někoho jiného. Netrvalo dlouho a přijali jsme na post baskytarysty Petra Kuliše, a s ním přišel i zvukař Marcel Hrubý.
Repertoár byl nazkoušen během tří měsíců. V té době se kapela přejmenovala na New Sharks a v roce 2017 jsme rozjeli šňůru vystoupení s kapelou  Milan  Schellinger band po jižních Čechách. Vyvrcholením bylo vystoupení na festivalu Schellingrův Bousov v Třemošnici u Čáslavi 11 listopadu 2017. O týden později jsme byli pozváni na akci „Máničky“, která se konala 18 listopadu 2017 v Žernovicích u Prachatic a nutno dodat, že to bylo skvělé. 
Další velká akce následovala -  vystoupení na plese Budvaru v Českých Budějovicích. Významná změna také nastala v technickém vybavení:  posílili jsme výkon aparatury, pořídili jsme si výkonnou sestavu Yamaha (výkon: 3KW RMS) a nový digitální mix. Naše další aktivity v tomto roce můžete najít mimo jiné také na naší FB stránce. (New Sharks Karlovy Vary).                                                             
                       
                    Za skupinu New Sharks sepsal Miroslav Hruška